Koji posao zapoceti - biznis ideje

Svaka ideja je zlata vredna. Hteo bih da pocnem neki porodican posao. Naravno sa sto manje ulaganja i sa sto manje rizika.

Njaveci problem u srbiji je taj sto se uvozi roba sumljivog kvaliteta i prodaje se po niskim cenama i bez naplate pdv-a. Sta god da krenete da proizvodite to ce da bude skuplje nego neki slican proizvod iz Kine. Mozete da se odlucite za kvalitet ali poznajuci nas narod i trenutnu situaciju u zemlji jeftinije je u ovom slucaju bolje. A tesko da mozete da napravite proizvod koji je jeftiniji od uvoznog. Evo nekih ideja:

  1. Menjacnica - ima ih na svakom cosku ali svi zaradjuju. Lak posao a moze lepo da se zivi od toga.
  2. Rucna izrada nakita - Nabavite materijal preko neta i krenete sa izradom. Kupce nalazite preko facebook-a.
  3. Piljarnica - Opremite je osnovnim namirnicama. Za ovo je potrebno imati dobar lokal, najbolje pored glavnog puta ili u centru grada.
  4. Plastenik ili staklenik - Bilo da gajite cvece ili povrce ovo moze da bude unosan posao. Treba krenuti sa sto vecom povrsinom, jer samo ako imate kolicinu mozete da parirate drugima i da prodate robu.
  5. Salon za medikir i pedikir - Vestacki nokti su usli u modu. Sa malo ulaganja mozete lepo ziveti od ovog posla.
  6. Izrada proizvoda od kovanog gvozdja - Kovano gvozdje je na ceni. Ograde su veoma skupe, dovoljno je prodati nekoliko u toku meseca i vec imate pristojnu zaradu.
  7. Igraonica za decu - Vise se rodjendani i zabave ne odrzavaju kod kuce. Lepo odete u neku igraonicu ostavite decu i ne brinete. Naravno ovi iz igraonice vam sve to lepo naplate.
  8. Hrana za pse - Danas svaka druga kuca ima psa. Eto trzista. Napravite hranu koja malo kosta i imacete kupce.
  9. Frizerski salon - I ako ih ima mnogo mozete da zivite od ovog zanata. Ulaganja su veoma mala a zarada moze da bude enormna.
  10. Prodaja zdrave hrane - Sve je vise ljudi koji se odlucuju za zdravu i organsku hranu. Otvorite prodavnicu koja ce da nudi takvu robu.
Dobrodosli na sajt ko kako zasto! Postavite pitanja i nadjite odgovore.
...